søndag 1. oktober 2017

Babyshower

I dag har jeg laget en firkantet "Babyshower"-kake til min gode venninne Elisabeth!  Hun er eieren til Nala,  søster til vår hund :) Derfor måtte også Nala og Teddy  være med på kaken selvfølgelig! Vi gleder oss stort til termin i november! Utfra fargen på kaken så ventes det ei jente:)
Kakebunnen består av sjokoladekake med browniekonsistens, se "Mine oppskrifter". Fyllet i kaken er bringebærmousse,  vaniljekrem (kjøpt ferdig) og sjokoladesmørkrem fra funcakes.  Lokket er farget med rosa pastafarge. Jeg farget 1000 g fondant og brukte ca 500 gram til denne kaken (etter jeg hadde lagt lokket på, skjærte jeg altså bort halvparten som kan brukes senere til figurer etc).

Figurene hadde jeg laget på forhånd. Enhjørningene laget jeg for en uke siden, babyen som sover laget jeg faktisk i august (se under "Figurer"). Hundene laget jeg med utstikker, det svarte
på ryggen skjærte jeg bare ut for hånd. Knappene er laget med en silikonform og legges i frysen i 10 min før de tas ut av formen. Hundepotene er skjært ut med runde utstikkere og bokstavformene og ranglene er laget med silikonformer.Fondanten presses ned i silikonformen og legges ca 10 min i fryseren slik at figuren løsner lettere fra formen.

Første lag består av bringebærmousse og sjokoladesmørkrem rundt fyllet. Dette for at ikke fyllet skal sive ut og ødelegge fondantlokket som legges på til slutt.


Kaken er ferdig fylt med 2 lag og dekket jevnt med smørkrem. Deretter settes kaken i kjøleskapet i minst 30 min slik at smørkremen får stivnet skikkelig. Dersom man ønsker en bedre finish kan man legge et ytterligere lag med smørkrem utenpå kaken. Husk å deretter sette kaken inn i kjøleskapet ytterligere 30 min.


Hvit sukkerpasta/fondant farges med rosa icingfarge. Denne fargen er fra Wilton og heter Icing color. Kan kjøpes på nett, f.eks cacas.no. Denne fargen er superdrøy, jeg brukte kanskje 1/4 ts med farge til 1000 g fondant! Kna deigen godt slik at hele deigen får lik farge (uten skjolder). Bruk hansker, hvis ikke får du farge på hendene som kan sitte i dagesvis.


Lokket legges over kaken. Dette er det vanskeligste med hele kakebakingen synes jeg. Først bruker jeg en smoother til å lage en glatt overflate. Så skal hjørner og sider trykkes forsiktig inn uten at det revner i lokket. Ikke bare bare synes jeg. Hvis det kommer så sotre rifter at kremen under kommer til syne er det lurt å ha en plan om å legge på pynt på disse stedene. Jeg har valgt knapper og en blomst på hjørnene, for jeg fikk ikke så pent resultat her. Heldigvis er det ikke synlig når pynten kommer på plass!
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar