tirsdag 26. desember 2017

Julebakst

Jeg elsker julen, spesielt alle forberedelsene med gaveinnkjøp og pynting! Det er nesten litt trist når romjula kommer, for da føler jeg julen nærmer seg slutten, noe den forøvring gjør på en måte. Det er iallefall koselig å se tilbake på bilder fra alt vi har gjort i desember, selv om jeg synes det har gått litt vel fort. I år har vi laget pepperkaker, serinakaker og kakemenn.  Syv sorter blir et aldri, for vi får nok når sjokolade, konfekt og juleskum tas i betraktning:) Jeg kjøper pepperkakedeigen ferdig på butikken samt hjerter på Åpent bakeri. I år kjøpte jeg også et ferdig montert pepperkakehus. Jeg synes dette er helt greit, for da kan jeg fokusere på pyntingen!

Pepperkakehjertene som jeg kjøpte på Åpent bakeri, 2 store og 2 små:Denne har min datter på 3 år pyntet, med litt hjelp av sin far.Perler og ferdig melis som jeg kjøpte på butikken.

Ferdigmontert pepperkakehus kjøpt på Åpent bakeri:


Ingen pepperkakekunstner enda, men i forhold til et mislykket hus i fjor så er dette faktisk ganske bra! :P

Kakemenn med noe utradisjonelle former:


I år måtte vi prøve ut alle formene jeg har kjøpt i forbindelse med kakebakingen min. Puslespill, anker, torsk, hund, tåteflaske, puslespill, fly, hundebein, tog, sykkel, krabbe, ølglass, gitar, barnevogn, seilbåt, svane, måke, fisk, bamse, fyrtårn....

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar