Denne blomsten lagde jeg for flere uker siden og oppbevarte tørt og mørkt. Veldig skjør, så litt av bladene knakk under transporten dessverre, |
En søt detalj, venninnen min er nemlig gravid :) |
Vektstangen ble kort da den knakk under monteringen. Men det er heldigvis bare smådetaljer jeg legger merke til og ingen andre. |
Kettlebells og manualer :) |
Blomsten burde vært på toppen av kaken i stedetfor å stikke ut, men det var ikke plass merkelig nok...:P |
Ett lag med bringebærmousse og ett lag med vaniljekrem. Sjokoladesmørkrem rundt. |
Litt om fremgangsmåten:
Jeg har laget en kake i en 22 cm form, og snudd den på hodet. Siden en kake stekes ujevnt kommer det fort et "fjell" på toppen av kaken og denne har jeg skjært flat. |
Bringebærmousse inni demningen. Jeg har kun brukt 1/2 av oppskriften, og dermed kan resten fryses og brukes senere til en annen kake, evt kan resten brukes i lag 2. |
2. lag med kake, ble litt ujevn skjæring da jeg skjærte mens kaken var lunken. Da lappet jeg litt sammen, det får være lov når man er dummie. |
Nytt lag med demning av sjokoladesmørkrem. Som fyll har jeg her brukt ferdigkjøpt vaniljekrem og tilsatt grovt opphakket daimsjokolade. |
Siste kakebunn legges på. Den siden som er opp, er den siden som har vært i bunnen av kakeformen under steking. Slik får man en jevn og fin topp. |
Smørkrem legges rundt hele kaken med spatel. Jeg bruker roterende kakefat under, slik blir det lettere å jobbe med kaken. |
Deretter skjæres overflødig fondant bort med et pizzahjul. Jeg har skjært litt for mye enkelte steder, dette kan jeg skjule senere med en perlerad etc. |
Diamantmønster lages med en pregermatte, smoother, spiselig lim, pensel og perler. |
Trykk pregermatten inn i fondanten med en smoother. Da lages bare grunnlaget, deretter går jeg over med et minipizzahjul som jeg kaller det. |
Bruker her et vertøy til å lage små groper i skjøtene og en pensel til å plassere lim i hvert hull. Deretter plasserer jeg perlene forsiktig i hvert hull. |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar