Kaken ble laget på en onsdag, men skulle ikke spises før søndagen. Siden jeg ikke kunne lage kaken dagen før slik jeg pleier, valgte jeg i samråd med bursdagsbarnets mor å fryse kaken og la den tine over natten i kjøleskapet fra lørdag til søndag. Dette går veldig fint, og fondanten holder seg like fin etter å ha vært fryst. Oppskriften jeg bruker på kaken er så saftig at man ikke smaker at den har vært fryst. Se her for oppskrift på sjokoladekake med browniekonsistens.
På grunn av plassmangel til en høy kake i frysen valgte jeg å levere kakene i 2 deler, og familien kan selv plassere den lille kaken oppå den store uten problem. Kakene er så faste i utgangspunktet at den lille kaken ikke vil sive ned i den store. For å være helt sikker anbefalte jeg dem å plassere noen sugerør ned i den store kaken og klippe de til kun noen mm over overflaten.
Første del av kaken er dekket med fondant, og resten brukes til å lage del 2. |
1. kake fylles med daimmousse og rundt innholdet har jeg et lag med sjokoladesmørkrem. |
Utstyret jeg bruker for å trekke kaker. |
Pynten legges på. Skyene hadde jeg laget dagen før slik at de stivner. Gresset laget jeg samme dagen slik at jeg kunne bue det rundt kaken. |
Nesten ferdig |
Den lille kaken skal settes oppå den store etter å ha vært fryst noen dager. |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar