onsdag 13. desember 2017

God jul!

Her kommer en julekake til den årlige julelunchen på jobb som ble holdt i går.  I år ble jeg spurt om å ta med kake, og  det sa jeg selvfølgelig ja til. Jeg har en utrolig god oppskrift på det jeg kaller "kefirkake", en sjokolade/krydderkake som smaker utrolig godt. Oppskrift ligger her under mine oppskrifter.


Både kaken og pynten (foruten rosen som jeg hadde laget for en stund siden) måtte jeg lag kvelden før da jeg har vært opptatt med en skoleoppgave i helgen. Dessverre gikk det litt skeis da jeg skulle dele kaken i 2, for den var fremdeles lunken og hadde etter steking sunket sammen i midten. Den ene delen ble så ødelagt at jeg ikke kunne bruke den som lag nr. 2. Kaken er så saftig at ved løft så ble den enda mer ødelagt. Heldigvis klarte jeg å skjære ut to sirkler som jeg formet som en liten kake på toppen. Dermed er det kun 1 lag kake i den underste delen, med mye smørkrem over. I midten av smørkremen skulle det være et lag med grønn ostekrem, men det ble litt blandet med smørkremen. Det ble litt lapp og lim dette her, men kan smakte så godt til slutt heldigivs.

Kakedelen til venstre med underste lag mens den til høyre var så ødelagt at jeg formen to sirkler til den lille kaken av den. Sjokoladesmørkrem og grønn ostekrem
Den hvite kaken er sprayet med perlespray. Det samme er de røde bokstavene. Trærne er formet med en utstikker og sprayet med gullspray. Begge kakene har bånd rundt seg, limt på med spiselig lim.

Blomstem ble laget av blomsterpasta for en gof stund siden. Den er også sprayet med perlespray for å få glitrende utseende. Den har stått til oppbevaring et tørt og lukket sted og er helt stiv.
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar